Hoorspelen - Luisterboeken - voorgedragen gedichten

 

Gevangen zat ik maanden
(MP3 783 Kb). Simon Vestdijk leest voor uit Madonna met de valken.

Zelfkant MP3 546 Kb)

Geluidsfragment interview van Nol Gregoor met Simon Vestdijk

4 Mb MP3 bestand van een fragment uit een interview rond 1956, waarin ze de rol van de corrector bij uitgevers bespreken en SV waarschuwt voor Amerikaanse toestanden. Klik met rechter muisknop op de link voor een download.

 

Naar de roman De kellner en de levenden

kaft De kellner en de levenden

Oktober 2005 - verschenen bij de HoorSpelFabriek, CD met boekje, 69 minuten. ISBN 90-77-85806-7
Bewerking en regie: Hans van Hechten, Muziek: Mattie Poels.
Uit over de roman uit het CD-boekje: "Nederlandse schrijvers wagen zich niet vaak aan het genre van de fantastische roman. Hoe dat komt is moeilijk te beantwoorden. Een verklaring die je aan de borreltafel zult horen is dat al het magische en bovennatuurlijke simpelweg niet strookt met onze calvinistische "down to earth" volksaard. Op dit vooroordeel vormt De kellner en de levenden eigenlijk geen uitzondering. Hoewel de roman vaak wordt gekarateriseerd als fantastisch, doet die typering hem niet geheel recht. De roman ontleent juist zijn humor en kracht aan het conflict tussen het fantastische en een flinke dosis oerhollandse nuchterheid. [...]. Natuurlijk, De kellner en de levenden zit boordevol fantastische elementen: de bioscoop waar de flatbewoners zich verzamelen, met zijn eindeloze gangen en gewelven, het jeroen Bosch achtige tafereel van de bloedende vloer vol gezichten, de kafkaeske opening van de roman waarin de flatbewoners zonder enige aanwijsabre reden door politieagenten worden meegevoerd. En dat zijn dan nog maar enkele voorbeelde."

Presentatie Scheltema, Amsterdam, 6 november 2005

Naar de Anton wachter RomansKaft CD Hoorspelfabriek de Anton wachter romans

Hoorspel van Marc Lohmann, regie Marlies Cordia (De HoorSpelFabriek) , techniek: Hans Rikkert de Koe en Ferry van Nimwegen. Oorspronkelijke uitvoering 1987, deze uitgave opnieuw gemastered. Met o.a. Bram van der Vlugt als verteller en Nell Koppen, Annewil Blankers en Hein Boele. 8 CD's met bijbehorend boekje, waarin een bijdrage van Reinier Kist:
"Over de liefde in de Anton wachter Romans - Wie de AW romans in hun geheel wil bespreken, staat voor een bijna onmogelijke taak. Niet alleen kan aan Vestdijks fenomenale aandacht voor details nooit volledig recht worden gedaan, ook staan de romans afzonderlijk als zo bomvol betekenisvolle motiven, dat als je niet oppast elke overkoepelende opmerking tot een karige reducering leidt."

ISBN 90-77-85811-3

Archief nieuwsberichten

contact
logboek